Eerder gestelde vragen

... en de antwoorden!

Eigenlijk heel eenvoudig... omdat we alles zo simpel mogelijk maken voor je. En om deze voordelen:

 • Je krijgt tips bij het schrijven van goede webteksten.
 • Je kunt gratis gebruik maken van professioneel fotomateriaal.
 • Je hebt de keuze uit verschillende designs.
 • Je levert teksten en afbeeldingen aan in je eigen tempo.
 • Je nieuwe website is meteen geschikt voor desktops, tablets en smartphones.

We proberen de prijs laag en de kwaliteit hoog te houden. Dat kunnen we doen door slim met jouw samen te werken.

Wij bouwen je website, dus je hebt geen technische kennis nodig en hoeft zelf niets te bouwen!

Er zijn voldoende aanbieders waar je zelf een website kunt bouwen. Hierdoor is de prijs (op verborgen kosten na) vrij laag. Je moet dan wel verstand hebben van online page builders en (zo hebben wij gehoord) ben je uiteindelijk wekenlang zelf bezig met je website voor het klaar is. Doe vooral waar jij goed en snel in bent. Dat doen wij ook!

Er zijn ook veel professionele websitebouwers die je geheel ontzorgen, maar die kosten een stuk meer. De reden waarom anderen voor Simpelio kozen, is omdat je bij ons op een eenvoudige manier je informatie kunt aanleveren en wij een betaalbare website voor je bouwen.

Dat kun je op de pagina Ontwerpen lezen. Staat het er niet bij dan is het niet opgenomen.

We bouwen sinds 1994 websites en hebben op basis van onze ervaring een simpele website omschreven. Onder 'simpel' valt bijvoorbeeld een eenvoudig contactformulier en Youtube video op een pagina. Een meertalige website, gastenboek en een forum vallen hier bijvoorbeeld niet onder. (Als alternatief voor een gastenboek kun je bijvoorbeeld ook denken aan Google Reviews.)

Deze super Hollandse vraag beantwoorden we graag op deze pagina.

Op de pagina Ontwerpen kies je het ontwerp dat het beste bij je past qua stijl. Na aankoop, kun je op je Persoonlijke Aanleverpagina de gewenste kleuren en lettertypes opgeven.Daarna gaan we de site volgens jouw wensen bouwen met de door jou aangeleverde informatie.

Dat ligt grotendeels aan jezelf. We gaan aan de slag als we alle informatie van je hebben ontvangen en goedgekeurd is. Wanneer het zover is dan is de website binnen 7 werkdagen klaar.

Op je eigen Aanleverpagina kun je de status volgen van:

 • De door jou aangeleverde informatie.
 • De controle van de informatie en eventuele opmerkingen.
 • Het bouwen van de website.

Je krijgt op die pagina hulp bij het schrijven van teksten en je kunt gebruik maken van gratis afbeeldingen. We helpen je dus een beetje bij het schrijven van teksten en verzamelen van mooie foto's.

Dat is helaas niet mogelijk. Vergelijk het met McDonald's. Daar kun je ook niet een BigMac zonder kaas bestellen en de kaas de volgende dag apart ophalen.

Het vergt veel technische aanpassingen en administratie. Na het opleveren van de website kun je wel zelf pagina's toevoegen of pagina's bijbestellen en Simpelio het werk laten doen.

Nope! Als de website is opgeleverd dan is hij helemaal van jou. Uiteraard kunnen we je helpen met het technisch updaten van je website en toevoegen van nieuwe content. Soms heb je daar gewoon geen tijd voor of zin in. Dit kun je aangeven wanneer het zover is.

Ja. Afscheid nemen doet soms een beetje pijn, maar laten we focussen op de toekomst! Als de website klaar is dan gooien we de oude in de prullenbak en kun je pronken met de nieuwe.

Nee. No. Nein. Non. 没有啦. Nie. Simpelio focust zich op het bouwen van websites. We zijn niet zo goed in het instellen van e-mail op allerlei soorten exotische smartphones, e-mailprogramma's, Exchange Servers, enzovoort. Webhosting bedrijven kunnen je daar veel beter bij helpen!

We hopen wel dat je een verstandige keuze maakt qua webhostingbedrijf. Voor 1 euro per maand kun je niet veel kwaliteit verwachten. We hebben goede ervaringen met Antagonist en iXL hosting.

Niet per se. Als je een goede webhostingpartij hebt gevonden dan bouwen onze websitebouwers daar je nieuwe website. Graag wel bij een degelijke partij en geen 'budget oplossing'. We werken vanzelfspreken het liefst met een goede en betrouwbare partij. Heb je nog niets geregeld of wil je alles bij elkaar houden dan kun je bijvoorbeeld een pakket afsluiten bij Antagonist of iXL Hosting.

We hebben al heel wat webhostingpakketten gezien! De één nog 'aantrekkelijker' dan de andere. Als je goed nadenkt, kun je weten dat je voor 1 euro per maand niet veel kunt verwachten.

We zullen je niet vermoeien met details over CPU cores, PHP versies, SSH toegang, SSL, file system caching, SSD schijven en dedicated IP's. We willen je geen keuzestress geven. Dit is onze stelregel:

Een basis webhostingpakket begint bij een bedrag vanaf 60 euro per jaar excl. btw. Een goed pakket voor 1 website zou je moeten kunnen aanschaffen onder de 150 euro per jaar.

 • Minimaal 3GB schijfruimte (15GB aanbevolen)
 • Minimaal 1 database (2-3 aanbevolen)
 • Minimaal PHP 7.2 (PHP 7.4 aanbevolen)
 • Inclusief SSL (https)

We hebben goede ervaringen met Antagonist en iXL hosting.

Niet bij ons... 🙈

Laat ons maar websites bouwen in plaats van het instellen van e-mail op allerlei soorten exotische smartphones en e-mailprogramma's. Webhosting bedrijven kunnen je daar veel beter bij helpen!

We zorgen ervoor dat de basis in orde is, maar goed vindbaar zijn is geen kwestie van een knopje aanzetten. Iedereen vecht voor een plaatsje in de top 10 dus je moet wel je best doen als de website online staat..

Alvast wat SEO tips:

 • Tip 1: Zorg voor duidelijke zoekwoorden in je teksten en titels.
 • Tip 2: Blijf nieuwe en interessante informatie toevoegen aan je website.
 • Tip 3: Geef afbeeldingen Alt-teksten voor bezoekers met een beperking.

nadenken over een antwoord

Ik heb geen antwoord op mijn vraag gevonden!

Stel hier je vraag! We proberen zo snel als mogelijk een antwoord te vinden

Graag even je voornaam invullen..
Geen achternaam??
Graag even je e-mailadres invullen..
Wanneer je geen vraag stelt, kunnen we je moeilijk verder helpen..
Ongeldige invoer